Aangetekend Mailen
  • 1 Minute to read
  • Dark
    Light
  • PDF

Aangetekend Mailen

  • Dark
    Light
  • PDF

Article summary

Wat is Aangetekend Mailen?

Juridische documenten, Betalingsherinneringen, verkoop- en arbeidscontracten, medische dossiers, hypotheekaktes of andere documenten waarvan je zeker wilt weten dat ze zijn aangeboden en aangekomen bij de geadresseerde. Elke organisatie heeft ermee te maken. Bovendien worstelt iedereen vandaag de dag met privacygevoelige informatie waarvan je niet wilt dat die – letterlijk of figuurlijk – op straat komt te liggen.

De fietstas vol fysieke poststukken die onbeschermd tegen een willekeurige lantaarnpaal of boom wordt geparkeerd is dan ook niet meer van deze tijd. En ja, in de meeste mailsystemen kun je e-mails versleutelen, maar vaak gaan slot en sleutel daarbij over dezelfde onbeveiligde lijn. Ook is het moeilijk te controleren of medewerkers dat ook daadwerkelijk doen. Bovendien weten we inmiddels allemaal hoe belangrijk het is altijd en overal documenten te kunnen versturen en ontvangen, ook als we fysiek niet (dicht) bij elkaar kunnen zijn.

In het kader van beter voorkomen dan genezen bieden wij met Aangetekend Mailen een oplossing voor het veilig, rechtsgeldig, efficiënt delen met een end-to-end mailoplossing als alternatief.

image

Hoe werkt Aangetekend Mailen?

Het versturen van aangetekende e-mails is heel eenvoudig. Weg met de additionele, lastige, Mijn-omgevingen. Wij maken de functionaliteit beschikbaar in de systemen van jouw organisatie, met een minimale IT-impact. Vervolgens kunnen medewerkers heel eenvoudig aan de slag met Aangetekend Mailen, alsof ze een gewone e-mail versturen.

Ook ontvangers accepteren en lezen de aangetekende e-mails gewoon in hun eigen, vertrouwde mailprogramma. Behalve integratie in het mailprogramma, kan Aangetekend Mailen ook worden geïntegreerd in een workflow zodat documenten volledig geautomatiseerd kunnen worden verzonden en afgehandeld. Hiermee kan een proces van dagen worden ingekort naar slechts een paar uur.

Meegezonden documenten? Die bevatten een speciale digitale vingerafdruk waarmee de authenticiteit van het document kan worden vastgesteld.

image